A 100 Year Old Australian Worker’s Cottage Was Given A New Life By Altereco Design

Altereco Design completed the renovation of a hundred-year-old worker’s cottage in Yarraville, a suburb of Melbourne, Australia, for their clients who wanted to leave as small a carbon footprint to their new home as possible. #Renovation #Kitchen #InteriorDesign

Photography by

 

completed the renovation of a hundred-year-old worker’s cottage in Yarraville, a suburb of Melbourne, Australia, for their clients who wanted to leave as small a carbon footprint to their new home as possible.

 

During the process of the renovation, the environmentally conscious owners painstakingly removed decayed and dilapidated parts of the house, however they keep as much of the original structure as possible.

Altereco Design completed the renovation of a hundred-year-old worker’s cottage in Yarraville, a suburb of Melbourne, Australia, for their clients who wanted to leave as small a carbon footprint to their new home as possible. #Renovation #WorkersCottage

Photography by

At the end of the hallway, there’s an open plan room with the dining area, kitchen and living room. The dining area is tucked into the corner and has banquette seating to make use of the space.


The dining area in this open plan room, is tucked into the corner and has banquette seating to make use of the space. #DiningArea #CornerDiningTable #BanquetteSeating

Photography by

Opposite the dining area is the kitchen. The kitchen was made by a local company , using reconstituted stone by Consentino made up of 80% recycled content with a low VOC finish.


This modern kitchen has minimalist white cabinets with wood accents like the fridge door, wine rack and shelving. #WhiteKitchen #ModernKitchen

Photography by

Off to the side of the kitchen is the living room that’s been set up with a simple grey couch and matching rug. A wood book shelf that’s affixed to a beam draws the eye upwards to the height of the room and the windows.


This modern living room has been set up with a simple grey couch and matching rug. A wood book shelf that's affixed to a beam draws the eye upwards to the height of the room and the windows. #LivingRoom #Shelving

Photography by

Some of the materials that the home owners were able to keep are now on display, like the original red brick paving from the backyard that has now been used as an internal feature wall and an external brick wall.


Red brick paving from the backyard has been recycled and now used as an internal feature wall and an external brick wall. #BrickAccentWall #BrickWall #OutdoorSpace

Photography by

Back inside, the home also received an updated bathroom with a freestanding bathtub. Wood elements and plants add a natural touch to the space.


In this modern updated bathroom there's a freestanding bathtub with views of the backyard, while wood elements and plants add a natural touch to the space. #ModernBathroom #WhiteAndWood

Photography by

The bathroom opens up to a small grassy area with stepping stones that lead to a steel ladder.


This renovated house has a small grassy area with stepping stones that lead to a steel ladder that goes up onto the roof. #Ladder #Landscaping

Photography by

At the top of the ladder and on the roof of the house are some solar panels and an insulating green roof.


On the roof of this renovated house are some solar panels and an insulating green roof. #SolarPanels #GreenRoof

Photography by

Get the contemporist daily newsletter – sign up here

Share this on:

Social Media – Pinterest




np.com.ua/moechnoe-oborudovanie.html

pureshop.com.ua

https://biceps-ua.com