A Texas House Designed Around An Inner Courtyard

Bercy Chen Studio have designed a wood and concrete house in South Austin, Texas, that is centered around a small courtyard and pool.

Photography by

 

 have sent us their latest project, a house for a family in Austin, Texas, that is centered around a small courtyard and pool.

 

Bercy Chen Studio have designed a wood and concrete house in South Austin, Texas, that is centered around a small courtyard and pool.

Photography by

The design of the house, which was inspired by the constructivist paintings of , is made up of a series of volumes and surfaces that are layered and intersecting, but never quite coinciding.

Here’s a look at the courtyard that has a small swimming pool and a gravel garden with Japanese maple trees.


This Texas home has a courtyard with a small swimming pool, and a gravel garden with Japanese maple trees.

Photography by

Inside, the living room is stepped down from the kitchen and dining room. It’s also positioned to have a view of the swimming pool and garden through the large floor-to-ceiling windows.


The living room in this Texas home, is stepped down from the kitchen and dining room. It's also positioned to have a view of the swimming pool and garden through the large floor-to-ceiling windows.

Photography by

Stepped up from the living room is the kitchen and dining room. Wood kitchen cabinets line the wall, with the island incorporating a column into its design. A sculptural chandelier helps to anchor the dining area in the space.


Stepped up from the living room in this house, is the kitchen and dining room. Wooden kitchen cabinets line the wall, with the island incorporating a column into its design. A sculptural chandelier helps to anchor the dining area in the space.

Photography by

Dramatic black lighting has been installed in the void above the stairs.


Dramatic black lighting has been installed in the void above these stairs.

Photography by

In the bedroom, large windows fill the room with light, and sliding glass doors provide access to the small balcony.


In this bedroom, large windows flood the room with light, and sliding glass doors provide access to the small balcony.

Photography by

In the bathroom, the shower and bath are separated from the rest of the space with a glass wall/door, and the toilet is tucked behind the tiled wall.


In this bathroom, the shower and bath are separated from the rest of the space with a glass wall/door, and the toilet is tucked behind the tiled wall.

Photography by

In the second bathroom, large windows let lots of light into the space


Poured-in-place concrete walls, geometric tiles and large windows make up the design of this bathroom.

Photography by

Get the contemporist daily newsletter – sign up here

Share this on:

Social Media – Newsletter
Luminaire – August 2018 – Cappellini Revolving Cabinet
Social Media – Pinterest




еще по теме www.nl.ua

www.np.com.ua

best-products.reviews