A Concrete And Glass Annex Was Added To This Home In Brazil

Elmor Arquitetura have designed a concrete and glass house annex in Curitiba, Brazil, that serves as a leisure area and support to an indoor pool. #Annex #Architecture #ModernArchitecture #GlassWalls #Concrete

Photography by

 

have designed a house annex in Curitiba, Brazil, that serves as a leisure area and support to an indoor pool.

 

Elmor Arquitetura have designed a concrete and glass house annex in Curitiba, Brazil, that serves as a leisure area and support to an indoor pool. #Annex #Architecture #ModernArchitecture #GlassWalls #Concrete

Photography by

The annex is a rectangular volume of 59 feet (18m) long by 26 feet (8m) wide, and it’s made from concrete and glass.


Elmor Arquitetura have designed a concrete and glass house annex in Curitiba, Brazil, that serves as a leisure area and support to an indoor pool. #Annex #Architecture #ModernArchitecture #GlassWalls #Concrete

Photography by

Large sliding glass walls open completely allowing easy movement between the interior and exterior spaces.


Large sliding glass walls open this modern house annex completely, allowing easy movement between the interior and exterior spaces. #Annex #IndoorPool #SwimmingPool

Photography by

In the kitchen, Italian walnut has been used for the cabinets, while a large kitchen island is made from Caeserstone.


In the kitchen, Italian walnut has been used for the cabinets, while a large kitchen island is made from Caeserstone. #Kitchen #KitchenDesign #LargeKitchenIsland #WalnutCabinets

Photography by

Adjacent to the kitchen is a large wood dining table that has enough room for 12 people.


This dining area features a large wood dining table that has enough room for 12 people. #DiningRoom #LargeDiningTable

Photography by

The dining area opens up to the living room that also features Italian walnut, however this time it’s used for the home theater and to camouflage the bathroom door.

Two large “L” shaped lights, designed by the architect Jorge Elmor and created by , emanate a soft light diffused on the concrete ceiling.


This modern living room features an Italian walnut home theatre and custom design L-shaped lights on the ceiling. #LivingRoom #ConcreteCeiling #Lighting

Photography by  | Architect: Elmor Arquitetura – Architect in charge: Jorge Elmor Neto | Other participants: ION Engineering, Interpam, Florence

Get the contemporist daily newsletter – sign up here

Share this on:

Social Media – Pinterest