The Light Box By Finnis Architects With Damon Hills

Finnis Architects with Damon Hills, have recently completed 'The Light Box', a modern extension that has been added to a heritage Californian Bungalow in Melbourne, Australia. #ModernArchitecture #ModernHouseExtension #Extension

Photography by

 

with Damon Hills, have recently completed ‘The Light Box’, a modern extension that has been added to a heritage home in Melbourne, Australia.

 

Due to the original house being dilapidated, the architects gave the house a street front restoration, maintaining its role in the historical and aesthetic significance of the neighborhood.

The architects gave this Australian bungalow house a street front restoration, maintaining its role in the historical and aesthetic significance of the neighborhood. #CurbAppeal #Architecture #Landscaping

Photography by

To retain the original characteristics of the house, rotting floorboards were replaced with new boards, giving the home a fresh update.


To retain the original characteristics of this old Australian house, rotting floorboards were replaced with new boards, giving the home a fresh update. #WoodFlooring #Skylight #Hallway #InteriorDesign

Photography by

Here’s a look at one of the bedrooms that’s located off the hallway.


A simple four post wooden bed frame matches the wood flooring in this contemporary bedroom. #BedroomDesign #InteriorDesign

Photography by

In the bathroom, floor-to-ceiling grey tiles have been installed and a freestanding bathtub was added in front of the windows.


In this modern bathroom, floor-to-ceiling grey tiles have been installed and a freestanding bathtub was added in front of the windows. #ModernBathroom #GreyBathroom #FreestandingBathtub

Photography by

The same color palette of the previous bathroom continues in a second bathroom, that has a skylight to add additional light to the room.


Floor-to-ceiling grey tiles have been installed in this new bathroom, and a skylight adds natural light to the room. #ModernBathroom #Skylight #BathroomDesign #GreyTiles

Photography by

The hallway opens up to the new extension, where the flooring transitions from floorboard to polished concrete, and clerestory windows filter more light through to the new social areas of the home.


The hallway in this renovated house opens up to the new extension, where the flooring transitions from floorboard to polished concrete, and clerestory windows filter more light through to the new social areas of the home. #ConcreteFlooring #ModernHouseExtension #ClerestoryWindows #InteriorDesign

Photography by

In the kitchen, a window with views of the garden has been used as a backsplash, while hidden behind a wooden door at the end of the counter opens to reveal a hidden walk-in pantry with plenty of storage.


In this modern white kitchen, a window with views of the garden has been used as a backsplash, while hidden behind a wooden door at the end of the counter opens to reveal a hidden walk-in pantry with plenty of storage. #ModernKitchen #WhiteKitchen #WalkInPantry #Pantry

Photography by

Beside the kitchen is the living room, that has a fireplace and full height windows that provide views of the lush trees and greenery.


This modern living room has a fireplace and full height windows that provide views of the lush trees and greenery. #LivingRoom #ModernLivingRoom #Fireplace #Windows

Photography by

Sliding glass doors open the living room to a covered patio for outdoor dining.


Sliding glass doors open this modern living room to a covered patio for outdoor dining. #Patio #LivingRoom #ModernHouse

Photography by

Layers of plants provide privacy from the next door neighbors and create secluded private oasis.


Layers of plants provide privacy from the next door neighbors and create secluded private oasis. #Landscaping #Garden #Backyard #Lawn

Photography by

Here’s a floor plan that shows the layout of the house, and the det


Finnis Architects with Damon Hills, have recently completed 'The Light Box', a modern extension that has been added to a heritage Californian Bungalow in Melbourne, Australia. #FloorPlans #HouseExtension #HouseAddition #Architecture


Get the contemporist daily newsletter – sign up here

Share this on:

Social Media – Newsletter
Luminaire – May 2018 – Living Divani Clivio
Social Media – Pinterest