Wood And Stone Cover The Exterior Of This Multi-Level Modern House In The Forest

Wood And Stone Cover The Exterior Of This Multi-Level Modern House In The Forest

Photography by

 

 have designed a multi-level home located in the Laurentians in Quebec, Canada.

 

The architects wanted to design a house that would fit in with its surroundings and be in total harmony with the environment.

Wood And Stone Cover The Exterior Of This Multi-Level Modern House In The Forest

Photography by

Staggered levels of the house creates outdoor terraced areas that are great for entertaining.


Staggered levels of this contemporary house creates outdoor terraced areas that are perfect for entertaining.

Photography by

Long walls of stone hide the terraced areas of the home from the front driveway. The rocks used in the landscaping around the home were extracted during excavation.


Long walls of stone hide the terraced areas of this home from the front driveway of the house. The rocks used in the landscaping around the home were extracted during excavation.

Photography by

Light and dark wood have been used to separate the different areas of the home, with the dark wood section taking the form of a ‘floating cube’.


Light and dark wood have been used to separate the different areas of this home, with the dark wood section taking the form of a 'floating cube'.

Photography by

Stepping inside, you’re greeted by a staircase that’s filled with natural light from the large windows overlooking the backyard.


Stepping inside this contemporary home, you are greeted by a staircase that's filled with natural light from the large windows overlooking the backyard.

Photography by

Off to the side of the staircase is the living room. Above the double-sided fireplace is a custom-designed cut-out for the television, and next to the couch is a floor-to-ceiling bookshelf.


In this contemporary living room, there's a double-sided fireplace with a custom-designed cut-out for the television, and next to the couch is a floor-to-ceiling bookshelf.

Photography by

In the kitchen, black ash colored cabinetry without hardware has been combined with wooden elements to create a seamless contemporary look that contrasts the white walls.


In this kitchen, black ash colored cabinetry without hardware has been combined with wooden elements to create a seamless contemporary look that contrasts the white walls.

Photography by

Both the living room and the kitchen have access to the deck outside, making it easy to enjoy indoor/outdoor living during the warmer months.


In this contemporary Canadian home, both the living room and the kitchen have access to the deck outside, making it easy to enjoy indoor/outdoor living during the warmer months.

Photography by

Heading back to the staircase, there’s a wall of white cabinetry for extra storage, and the stairs themselves have been made from wood and steel, while the glass lets the light shine through.


A wall of white cabinetry sits beside these stairs for extra storage, and the stairs themselves have been made from wood and steel, while the glass lets the light shine through.

Photography by

Here’s a look at one of the bedrooms with a window seat, a wooden accent wall that matches the flooring, and an ensuite bathroom.


In this bedrooms there's a built-in window seat, a wooden accent wall that matches the floor, and an ensuite bathroom.

Photography by

The ensuite bathroom has the shower and built-in bathtub partitioned off with a glass screen, while the black tile draws your eye to the tree-top view outside.


This ensuite bathroom has the shower and built-in bathtub partitioned off with a glass screen, while the black tile draws your eye to the tree-top view outside.

Photography by

The stairs connect all of the floors of the home, including down into the basement.


These stairs in a Canadian home use wood, steel and glass to create a contemporary look.

Photography by

The basement has been set up as a simple games room.


The basement of this contemporary home has been set up as a games room and play space for children.

Photography by

Get the contemporist daily newsletter – sign up here

Share this on:

Social Media – Pinterest