This Stone Cottage In Spain Has A Contemporary Interior With White Walls And Light Wood

Laura Alvarez Architecture has designed Villa Slow, a stone cottage holiday retreat in the North of Spain that replaced where a stone-ruin once sat. #StoneCottage #ContemporaryCottage

Photography by

 

has designed , a holiday retreat in the North of Spain that replaced where a stone-ruin once sat.

 

Based on a traditional construction called ‘cabaña pasiega’ (peasant cabin), Villa Slow is a stone cottage with a contemporary twist. All of the materials used to build Villa Slow are reused from the old stone shed or come from the area of Cantabria.

Laura Alvarez Architecture has designed Villa Slow, a holiday retreat in the North of Spain, that replaced where a stone-ruin once sat. #StoneCottage #VacationRental #Spain

Photography by 

The rough exterior stone-walls and roofs contrast the bright white and wood contemporary interior.


The rough exterior stone-walls and roof of this stone cottage contrast the bright white and wood contemporary interior. #StoneCottage #ContemporaryCottage

Photography by 

The main area of the cottage with a living room, dining area and kitchen has two large panoramic windows that face opposite directions.


The main area of this contemporary stone cottage with a living room, dining area and kitchen has two large panoramic windows that face opposite directions. #StoneCottage #ContemporaryInterior #WhiteAndWood

Photography by 

On one side, there’s a small patio with expansive views of the mountains and valleys in the distance.


This contemporary stone cottage has a small patio with expansive views of the mountains and valleys in the distance. #StoneCottage #ContemporaryCottage

Photography by 

The interior has plenty of wood elements to give a warm feeling, while a combination of classic sitting furniture, minimalist elements and a fireplace create a very calm and relaxing space.


The interior of this contemporary stone cottage has plenty of wood elements to give a warm feeling, while a combination of classic sitting furniture, minimalist elements and a fireplace create a very calm and relaxing space. #StoneCottage #ContemporaryInterior #WhiteWalls #WoodCeiling #Fireplace

Photography by 

On the other side of the living room there’s an outdoor dining area that opens up a grassy field. Large wood and steel doors can be closed to protect the cottage from the elements, and provide privacy if needed.


This contemporary stone cottage has an outdoor dining area that opens up a grassy field. Large wood and steel doors can be closed to protect the cottage from the elements, and provide privacy if needed. #StoneCottage #OutdoorDining #ContemporaryCottage

Photography by 

The cottage has two bedrooms that are located down small hallways on either side of the living room.


This stone cottage has two bedrooms that are located down small hallways on either side of the living room. #Cottage #InteriorDesign #Hallway

Photography by 

Due to the generous height of the ceilings, a mezzanine is located on top of the bathroom core to allows for additional sleeping areas that are suitable for a couple or children.


Due to the generous height of the ceilings in this contemporary stone cottage, a mezzanine is located on top of the bathroom core to allows for additional sleeping areas that are suitable for a couple or children. #Mezzanine #StoneCottage #BedroomDesign

Photography by 

Each bedroom has its own fully equipped bathroom with a shower that has views of the bedroom.


This bedroom in a contemporary stone cottage has a bathroom with a shower that has views of the bedroom. #BedroomDesign #ContemporaryBedroom #BathroomDesign #StoneCottage

Photography by 

The bedrooms have been designed to be mirror images of each other, with high ceilings and minimal furnishings.


This bedroom in a contemporary stone cottage has a bathroom with a shower that has views of the bedroom. #BedroomDesign #ContemporaryBedroom #BathroomDesign #StoneCottage

Photography by 

Both bedrooms also open up to the grassy area at the end of the cottage, and due to the position of the cottage, they receive the bright morning light.


Both bedrooms also open up to the grassy area at the end of this contemporary stone cottage, and due to the position of the cottage, they receive the bright morning light.

Photography by 

Here’s a look at the floor plan that shows the layout of the interior.


Laura Alvarez Architecture has designed Villa Slow, a rental holiday retreat in the North of Spain that replaced where a stone-ruin once sat. #StoneCottage #ContemporaryCottage

Photography by  | Contractor: SOAL inversiones | Interior wood works: Carpinteria Astillero

Get the contemporist daily newsletter – sign up here

Share this on:

Social Media – Pinterest