The First WeGrow School In New York Is Filled With Secluded Spaces

BIG and WeWork have collaborated to create the first WeGrow school in New York City, as an interactive learning landscape that supports a conscious approach to education, nurturing the growth, spirit and mind of the 21st century child. #SchoolDesign #InteriorDesign #EducationDesign

Photography by

 

and have collaborated to create the first  school in New York City, as an interactive learning landscape that supports a conscious approach to education, nurturing the growth, spirit and mind of the 21st century child.

 

BIG and WeWork have collaborated to create the first WeGrow school in New York City, as an interactive learning landscape that supports a conscious approach to education, nurturing the growth, spirit and mind of the 21st century child. #SchoolDesign #InteriorDesign #EducationDesign

Photography by

Designed for children between the ages of three and nine, the school is located in WeWork’s HQ in Manhattan’s Chelsea neighborhood, and features a variety of spaces including four classrooms, flexible workshops, community space, multi-purpose studio, art studio, music room and other playscapes.


This modern school features custom-designed reading pods made from wood and a felt cushion. #FurnitureDesign #ReadingPod #SchoolDesign

Photography by 

Partitions and shelves within the school have been kept to the level of the child, allowing natural light from the windows to reach deep inside the building.

Three different shelving levels for each age group curve occasionally to create various activity pockets and give a feeling of comfort, safety and community, while allowing teachers to have full perspective of the space at all times.

Acoustic clouds, hanging from the ceiling and made of felt, reflect the different patterns in nature – fingerprint, coral, landscape and moon – and illuminate with Ketra bulbs that shift in color and intensity based on the time of day.


In this modern school, acoustic clouds, hanging from the ceiling and made of felt, reflect the different patterns in nature – fingerprint, coral, landscape and moon – and illuminate with Ketra bulbs that shift in color and intensity based on the time of day. #AcousticClouds #ModernSchool #CurvedShelving

Photography by 

Playful felt nooks in the walls serve as a flexible work and meeting area for both children, parents, and teachers. Children can join in the brain puzzle, an all-felt lounge that can be taken apart for playing and learning.


This modern school has playful felt nooks in the walls that serve as a flexible work and meeting area for both children, parents, and teachers. #MeetingAreas #SchoolDesign

Photography by  | Partners-in-Charge: Bjarke Ingels, Daniel Sundlin, Beat Schenk | Project Designer: Otilia Pupezeanu | Project Architect: Jeremy Babel | Team: Bart Ramakers, Douglass Alligood, Erik Berg Kreider, Evan Saarinen, Filip Milovanovic, Florencia Kratsman, Francesca Portesine, Il Hwan Kim, Jakob Lange, Ji Young Yoon, Kristoffer Negendahl, Josiah Poland, Mengzhu Jiang, Ryan Yang, Stephen Kwok, Terrence Chew, Tore Banke, Tracy Sodder | Collaborators: WeWork, Environetics Group Inc., Cosentini Associates, William Vitacco Associates Ltd., Digifabshop, Bednark Studio, Laufen, Ketra, Febrik

Get the contemporist daily newsletter – sign up here

Share this on:

Luminaire – November 2018 – Cappellini Capo Arm Chair
Social Media – Pinterest